Amellett, hogy Verstappen a Mexikói Nagydíj végén szemétkedett Sebastian Vettellel, már a rajt után is volt egy véleményes manővere. Nico Rosberget támadta, és ugyan a német volt előrébb, a holland oldalról nekiment. Vizsgálták az esetet a felügyelők, de végül nem büntettek senkit.

Amikor Rosbergnek az újságírók megemlítették, hogy már a rajt után volt egy kis koccanása, a német kikerekedett szemekkel válaszolt. “Hogy egy kicsi? Elég nagyot kaptam oldalról, azt hittem, darabokra hullik az autóm” – így Rosberg.

“Elfékezte magát, és simán kilökött a pályáról. Túl messzire ment, de valahogy előtte maradtam.”

Niki Lauda, a Mercedes elnöke szerint Verstappennek már ezért kijárt volna egy büntetés. “Nico egyértelműen előtte volt, erre kilökte a pályáról. Ez az akció akár a világbajnokságába is kerülhetett volna Nicónak, ez teljesen elfogadhatatlan” – morgolódott Lauda.

“Különösen bosszantó, hogy egy vb-éllovas ellen így vezet. Ismét ő volt a hibás, mert túl agresszív. Ezt valahogy bele kellene verni a fejébe. Biztos vagyok benne, hogy Horner és Marko tiltakozni fognak a büntetése ellen, de teljesen rendben van.”

Toto Wolff csapatfőnök egyetért. “Elég necces pillanat volt számunkra, mert Nicónak minden pontra szüksége van” – fogalmazott Wolff. “Egy versenyzőnek tisztelnie kellene annyira a másikat, hogy nem indít olyan akciót, ami csakis kontakttal érhet véget. Most pedig pontosan ez történt.”

Christian Danner, az RTL exversenyző szakértője szerint Verstappennek már egy eltiltás is kijárna. “Nagyon kijárna már egy igazi büntetés Maxnak” – mondta Danner. “Öt másodperc a legenyhébb szankció, amit kaphatott.”

“Én azt mondom, ebből semmit sem tanul. Egy versenyről el kellene tiltani, különben ugyanígy vezet majd legközelebb. Max folyton azt hallja mindenhonnan, hogy mennyire jó, a felügyelőktől sem kapta meg, ami kijárt volna neki.”

“Úgy tűnik, a csapat is biztatja arra, hogy a lehető legkeményebben vezessen. Ebből jönnek az ilyen akciók, ez már nem az első volt tőle.”

“Ami a rajt után történt, az sem volt rendben. Csak úgy beleszállni valakibe elég ostoba dolog.”

A Sky helyszíni beszámolói szerint a paddockban egy kicsit Verstappen ellen fordult a közhangulat a pályán és a leintés után mutatott viselkedése miatt. Felkavarta az állóvizet Vettel utólagos büntetése is.