“Hát nem látta? Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak” – mondta Vettel, aki öt ezreddel kapott ki Kimi Räikkönentől.

“Szenvedtünk a szuperlágy gumikon. A lágyakon nagyon jól mentünk, annyira, hogy gyorsabbak voltunk, mint szuperlágyakon. Ez nincs rendben. A lágyakon szuper volt minden, a szuperlágyakon sehol sem voltunk. Tegnap időt nyertünk velük, ma veszítettünk.”

“Nem vagyunk elégedettek az eredményekkel. Ami Lewis feltartását illeti, túl későn szólt a csapat, de az én hibám, hogy nem álltam félre időben.” A felügyelők egyébként nem indítottak vizsgálatot az ügyben.

“Sok mindent kipróbáltunk ma, de semmi sem működött. Ez szomorú, mert úgy érzem, az autó sokkal jobb a hatodik és hetedik helynél.”

“Nincs minden veszve a versennyel kapcsolatban, reménykedhetünk, de ennyire hátulról indulva nem egyszerű. Jobb lenne, ha előrébb lennénk. Őszintén szólva dühös vagyok.”

Räikkönen szerint képtelenség volt kihozni a tempót az autóból, ezért szorult mindkét Ferrari Nico Hülkenberg mögé. “A Q1 jó volt. Az autó jobbnak érződött, mint addig az egész hétvégén” – így a finn.

“A Q2-ben már nehezebbé vált a dolgom, úgy éreztem, hogy sok helyen marad idő a körben. Nem voltunk lassúak, de a végén képtelenek voltunk kihozni az autóból, ami benne van.”

A Ferrari az idén többször beszélt arról, hogy nagyon nehéz beállítani az autót, érzékeny a körülmények legkisebb változására is.