Három fordulóval a 2016-os szezon vége előtt a mercedeses Nico Rosberg 26 ponttal vezet csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt.

Sokak – köztük a csapat vezetői – szerint Rosberg idén szintet lépett, de Hamilton nem hisz ebben, ő inkább a saját műszaki hibáiban látja a magyarázatot. A Mexikói Nagydíj előtt így értékelte a helyzetet az angol.

“Szerintem nem (változott Rosberg megközelítése), nekem viszont több meghibásodásom volt. Ennyi a különbség” – mondta az újságíróknak. “Úgy gondolom, ha mindkettőnk autója hibátlan lett volna egész évben, akkor a tavaly és tavalyelőtt látott csata ismétlődött volna idén is, szerintem nincs más különbség.”

malaj_f1_fut_30

Rosberg pontelőnye azt jelenti, hogy Hamilton nullázása és a német győzelme esetén már most vasárnap bajnok lehet, az angolnak a címvédéshez viszont három győzelem sem lenne elég, még egy-két gyengébb eredmény is kellene a csapattárstól. Az utóbbira nincs befolyása, így az előbbire koncentrál:

“Meg kell nyernem a maradék három futamot. A legutóbbi versenyen is így álltam hozzá, és mondhat bárki bármit, én tudom, hogy nyernem kell, és igyekszem a lehető legjobb munkát végezni mind az időmérőn, mind a versenyen. Az F1-es éveim összes tapasztalatát igyekszem felhasználni, ha valamikor, hát ezen az utolsó három futamon tényleg életem formáját kell hoznom.”