Bárhonnan is nézzük, a Ferrari idén alaposan leszerepelt nemcsak a 2016-ra kitűzött céljaikhoz, hanem a 2015-ben elért eredményeikhez képest is. Olaszországban már nyár óta Maranello újabb válságáról cikkeznek, ahogy a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene is folyamatos kritikák tárgya, a bukását, lecserélését illető spekulációk állandóak.

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone úgy véli, hogy a marketingszakmából érkezett olasz mellé kellene egy segítő a Ferrari irányításában.

“A Ferrarinak mindene megvan ahhoz, hogy bajnoki címet nyerjen, a pilótáktól kezdve a technikai háttérig. Talán személyzeti problémáról van szó. Hasonló helyzetet láttam, amikor (a kilencvenes évek elején) azt javasoltam nekik, hogy alkalmazzák Jean Todtot” – mondta a Gazzetta dello Sportnak.

ferrari_todt_mont_schum_bra

“Nem volt könnyű, mert olasz csapatfőnököt szerettek volna. De úgy gondolom, hogy ez hiányozhat. Nem arra gondolok, hogy le kellene cserélni Arrivabenét, inkább valaki olyanra, aki támogatást tud neki nyújtani a napi munkában” – magyarázta.

 

A Ferrari idén nyáron veszítette el technikai főnökét, a 2013 derekán érkezett James Allisont. Bár többször cáfolták már, biztos, hogy nagy érvágást jelentett számukra a szakember távozása, akinek szerepkörét a jó szervezőként, de nem sztármérnökként ismert Mattia Binotto vette át.

A Ferrari 2007 óta nem nyert egyéni, 2008 óta konstruktőri bajnoki címet.