A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone a héten újabb nagy ötlettel állt elő, arról beszélt, hogy a balesetek dramatizálásával és az ütközés- és balesetveszély növelésével tenné izgalmasabbá a versenyeket, ennek keretében például 40 centis falakkal övezné a kanyarokat.

Csütörtökön Mexikóban a versenyzőket is megkérdezték az elképzelésről – ahogy számítani lehetett rá, nem ájultak el tőle.

“Hát, szerintem van legalább tíz másik terület, amivel foglalkozhatnánk, ha jobbá akarjuk tenni a sportágat, mielőtt nekilátunk visszaforgatni az idő kerekét a biztonság tekintetében” – mondta a bajnoki éllovas Nico Rosberg.

Sergio Perez és Carlos Sainz osztotta a mercedeses német véleményét, ugyanakkor a kihívás nehezítését üdvözölnék:

“Szerintem valóban lehetne egy kicsit nehezíteni a pályákon, nem feltétlenül falakkal, de úgy, hogy a hibáknak meglegyen az ára, mondjuk kavicságyakkal, vagy más módon, amivel időt veszít a versenyző. Ez jó lenne, mert így a hiba elkerülésére ösztönözné a pilótákat” – magyarázta Perez.

“A biztonság az első, de a versenyzőkre váró kihívás is fontos. Ha ott a nagy betonozott bukótér, akkor ki lehet menni, mint Austinban. Ez a biztonság szempontjából jó, de meggyőződésem, hogy bizonyos eszközökkel azért nehezíthetnénk egy kicsit. Legalább legyen valami ára a pályaelhagyásnak, ne nyerjen rajta, aki kiszalad. Jelenleg simán elvéthetjük a fékezési pontot, semmi sincs, megyünk tovább, még a gumit sem fékezzük el, szóval teljesen egyetértek Checóval (Perez)” – tette hozzá a Toro Rosso spanyolja.