A Forma-1-be tavaly visszatért Mexikói Nagydíj az austini Amerikai Nagydíj mellé került, így volt tavaly, így volt idén, és így lesz a jövő évi naptárban is.

Az első három évben Austin sok nézőt fogadott a Texasszal szomszédos Mexikóból is, így a főszervező Bobby Epstein szerint nem szerencsés, hogy most üti egymást a két futam.

“Mexikónak komoly hatása volt (a jegyeladásokra) tavaly, egyértelműen tudjuk ezt. Érdemes lenne Mexikót és Texast időben távol helyezni egymástól. Három-négy hónapos különbségre gondolok. Ha kétszer jön Észak-Amerikába a Forma-1, akkor ne tegyük már a térben két legközelebbi versenyt párba! Én Mexikót párosítanám Kanadával, mert június-júliusban itt kánikula van, nincs olyan kellemes idő, mint most” – magyarázta az Autosportnak.

mexiko_f1

Nem csak Austin és Mexikó “árt egymásnak”, idén Szingapúr és a Maláj Nagydíj is egymás közelébe került, Szepangban pedig már a verseny 2018 utáni szüneteltetésén gondolkodnak…

Azért múlt hétvégével nagyon elégedettek lehetnek Austinban, hiszen a rossz idő esetére beígért visszatérítési garancia, valamint Taylor Swift szombati koncertjének köszönhetően rekordszámú, 269 ezer jegyet adtak el a 2012 óta folyamatos csökkenés után.

“Mindig a rendezvény első évében legnagyobb a nézőszám. Azzal nem is érdemes foglalkozni, mert működik az újdonság varázsa. Ha két-három év után is sikeres a nagydíj, akkor újra emelkedhet a nézőszám. Látjuk már, hogy vannak már visszatérő nézőink, egyre több környékbeli is jön, kezd hagyomány épülni a verseny köré” – mondta Epstein.