A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone pénteken már 86. születésnapját ünnepli, de még mindig vannak új ötletei arra, hogyan dobja fel a versenyeket. Az angol kisember szerint a veszély érzetének növelésével, az ütközések szaporításával lehetne növelni az izgalmat, az érdeklődést:

“Régen az emberek úgy jöttek a versenyre, hogy benne volt, hogy valaki otthagyja a fogát. Ma mindenki úgy jöhet, hogy tudja, nem hal meg senki, ami jó dolog. De azt szeretném, ha a kanyarokban mindenhol 40 centis falat építenénk. Mindig hallom, hogy a pilótáknak nem szabadna lemenni a pályáról. Úgy nem mennének.”

“Bakuban sem szélesítették ki a pályát, és Monacóban sem láttam még ilyet, Szingapúrban sem. És ezek a jó versenyek közé tartoznak. Ha a cirkuszban valaki 15 méter magasan kötéltáncol, azt meg akarják nézni az emberek. Ha egy méter magasan van a kötél, arra azt mondom, hogy ezt én is meg tudom csinálni.”

aus_gp_17

“Az olyan nagy baleseteknél, mint Fernandóé volt (Melbourne-ben) húzzuk csak fel a paravánokat, küldjük be a mentőt, hogy az vigye el a kórházba, aztán később jelentsük be, hogy hála az égnek, semmi baja. Csináljunk show-t! Az emberek szeretik az ilyesmit.”

És hogy mit, pontosabbak kit szeretnek még az emberek? Max Verstappent. Ecclestone tudja is, hogy miért: “Tudják, miért szeretik Maxot? Mert igazi versenyző, és amikor mások ellen versenyez, ilyen a hozzáállása” – mutatta középső ujját az F1 ura.

ecclestone_bemutat

Ecclestone is szereti ezt a gesztust – itt még 80. születésnapján mutogatja

Hogy a fentiek mennyire férnek össze azzal, hogy a Forma-1-ben még több évtizedes, eredményes biztonsági erőfeszítések után is alig két éve szenvedett végzetes következményekkel járó balesetet Jules Bianchi, döntse el mindenki maga…