A williamses Felipe Massa az idény végén befejezi 15 éves Forma-1-es pályafutását. Az egykori Sauber- és Ferrari-pilóta a versenyzést azért még nem akarja abbahagyni, valami versenyképes, de kevesebb utazással, elkötelezettséggel járó szériában keres munkát, a Német Túraautó-bajnokság (DTM), A hosszú távú világbajnokság (WEC) és a Formula E szerepel az opciók között.

“Minden az elképzeléseimnek megfelelően alakul, elégedett vagyok a döntésemmel. Nem akarok részletekbe menni, de minden úgy megy, ahogy szerettem volna. A karrierem eddigi legnyugisabb szakasza ez, nem sürget semmi” – mondta a brazil UOL-nek.

A cikk szerint Massa több Formula E-csapattal is tárgyal, a DTM is tetszene neki, a WEC viszont kevésbé, mert a gyári élcsapatoknál nincs szabad hely.

“A verseny jellege a legfőbb számomra. A DTM-ben egyértelműen jó versenyek vannak, szorosabb, mint a WEC és a Formula E. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy én dönthetem el, mit élveznék a legjobban, de persze valamiből fizetnem kell a rezsit is” – viccelődött a karrierje során több tízmillió dollárt kereső 35 éves brazil.