Tekintettel arra, hogy Nico Hülkenberg az utolsó pillanatban elfogadta a Renault ajánlatát, egy hely szabaddá vált a Force Indiánál, amivel már szinte mindenkit szóba hoztak a mezőnyből.

Köztük van a Sauber két pilótája is, Felipe Nasr és Marcus Ericsson is boldogan átülne a versenyképesebb autóba. Igen ám, csakhogy a hírek szerint az idén megmentett Saubernek nagy szüksége van Nasr szponzormillióira, így semmiképp sem szeretnék elengedni a brazilt.

Egyes pletykák szerint a Sauber annyira kapaszkodik a dél-amerikai versenyzőbe, hogy szándékosan szabotálják a versenyeit, nehogy a jó eredmények miatt kapós legyen.

“A Sauber számára a szabotázsnak semmi értelme nem lenne, ez egyszerűen nevetséges” – kommentálta a híreszteleséket a svájci Blick józanabb újságírója. “A Saubernek mindkét pilóta eredményeire szüksége van ahhoz, hogy meglegyen az utolsó elérhető idei cél, a bajnokság tizedik helye.”

Ericsson egyébként nem titkolja, hogy érdekli a Force India. “Az egy jó ülés” – mondta a svéd. “Továbbra is azt gondolom, hogy valószínűleg maradok a Saubernél, de ahogy mondtam már, a lehető legjobb helyen szeretnék lenni. A Force India pedig elég erős.”

“Nagy hülyeség lenne, ha nem is érdeklődnénk, mert még nem írtunk alá semmit 2017-re. Ha már így alakult, utána kell járnunk, milyen lehetőségek vannak a Force Indiánál.”