A vb-éllovas Nico Rosberg és Lewis Hamilton is öt-öt garnitúra szuperlágyat oszthat be Mexikóban. Lágyból ötöt kért Hamilton, négyet Rosberg, a németnek így közepesből lesz eggyel több szettje (4).

A Ferrari és a Red Bull is hat-hat szett szuperlágyat rendelt mindkét pilótájának, hasonló a lágy és közepes leosztás (4-3) is. Csak Kimi Räikkönen lóg ki a sorból, akinek az öt garnitúra lágy mellett két közepes szettje lesz.

A legagreszívebbnek tűnő taktikát a Toro Rosso választotta, Danyiil Kvjat és Carlos Sainz is nyolc-nyolc szett szuperlággyal csinálhatja végig a hétvégét. Esteban Gutierrez mindössze egy garnitúra közepeset kért.

A Pirelli szerint Monza és Baku mellett Mexikó a naptár egyik leggyorsabb pályája, de a nagy tengerszint feletti magasság miatt az autók nagyobb leszorítóerővel mennek, mint Olaszországban.

A pálya új aszfaltja tavaly nagyon csúszós volt, de azóta rengeteg sorozat vendégeskedett a pályán, így jobban felgumizódhatott. Az abroncsokat a híres Peraltada kanyar terheli meg a legjobban a pályán.

19-mexico-pirelli