A Forma-1-ben idén bemutatkozott amerikai csapat, a Haas első számú versenyzőnek Romain Grosjeant igazolta, míg a másik ülést a technikai partner Ferraritól szerezték a mexikói Esteban Gutierrez személyében.

A korábban a Saubernél sem igazán villogó Gutierrez idén a Haasnál sem váltotta meg a világot, míg Gorsjean az első két futamon pontot szerzett, majd a múlt hétvégi hazai versenyen is a top10-ben zárt, a mexikói sosem ért fel az első tízbe, végignullázott 18 fordulót.

A csapatfőnök, Günther Steiner Austinban nem leplezte elégedetlenségét.

“Hogy őszinte legyek, egyértelműen többet vártunk tőle, amikor leszerződtettük. Tény, hogy sokszor volt balszerencsés, míg Grosjean gyűjtötte a pontokat, ő a saját hibáján kívül technikai problémákkal küszködött, azonban az idény második felében is láttunk olyan pontszerzési lehetőségeket, amikkel nem élt. Még adunk neki pár futamot, hogy megmutassa, mire képes” – magyarázta.

Grosjean maradását félhivatalosan már rég megerősítették, Gutierreznek azonban még nincs szerződése, ami rossz hír, ugyanis a pilótapiacon túlkínálat van, a finn Turun Sanomat például úgy tudja, Kevin Magnussen és a sauberes Felipe Nasr is menne a Haashoz, ugyanakkor Gutierrezt a Sauber sem szeretné visszavenni.