A pontok alapján Nico Rosbergnek idén egész jó esélye van arra, hogy megverje mercedeses csapattársát, Lewis Hamiltont, és megszerezze pályafutása első világbajnoki címét.

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone a hétvégi Amerikai Nagydíj előtt arról beszélt, hogy ő nem örülne annyira Rosberg sikerének, Hamilton hasznosabb lenne, ami eléggé felbosszantotta Mercedes fejeseit.

“A potenciális világbajnok Nicót érő kritika túlzás, főképp a bajnokságnak ebben a döntő szakaszában, szerintem nagyon sportszerűtlen ez” – mondta a csapat elnöke, Niki Lauda.

A csapatfőnök Toto Wolff szintén Rosberg védelmére kelt: “Szerintem az a világbajnok, akinek az év végén a legtöbb pontja van. Nico megérdemelné a bajnok címet, járna neki az elismerés.”

ecclestone_austin

Ecclestone a német Bild megkeresésére igyekezett finomítani egy kicsit:

“Kár, hogy az újság csak felét írta meg annak, amit mondtam. Semmi bajom Nicóval, kiváló versenyző, de Lewis nagyszerű nagykövete a Forma-1-nek az egész világon. Rosberg megérdemelten lenne bajnok, hiszen jó munkát végez, neki van a legtöbb pontja. De nézzük csak meg, mit végez Lewis a pályán kívül is! Talk show-kban vendégeskedik, vörös szőnyeges eseményekre jár, mindenfelé elviszi a Forma-1-es brandet. A Forma-1 szempontjából, promóteri nézőpontból nincs nála jobb. Komolyan gondolom, hogy Lewisnál jobb bajnokunk sose volt!”

A Bild Ecclestone magyarázata után Lauda reakciójára is kíváncsi volt: “Jobban tenné, ha megtartaná a véleményét, vagy ha már így is gondolja, akkor a szezon után mondja el. Most viszont nagyon nem fair Nicóval szemben, hogy ilyeneket mond.”