A brit Autosport úgy tudja, hogy nem hosszabbítják meg Ron Dennis és végén lejáró vezérigazgatói szerződését a McLaren Technology Groupnál (MTG).

A 25 %-os résztulajdonos Dennis 2014 elején tért vissza a cég élére azzal a céllal, hogy idővel nagyobb tulajdonrészt szerez, ez azonban nem sikerült neki az elmúlt három évben, lejárt az erre szabott határidő.

A Forma-1-es versenycsapatot, a sportkocsigyártó részleget, a mérnöki szolgáltatásokat, valamint a marketingszolgáltatásokat nyújtó leányvállalatokat is magában foglaló MTG-ben Dennis mellett továbbra is 25 % százalékos tulajdonrésszel bír Mansour Ojjeh, 50 % pedig a bahreini királyi családhoz kötődő Mumtalakat kezében van.

Az Autosport megkeresésére a McLaren részéről kategorikusan cáfolták a 69 éves szakember távozását.

“A kérdésre válaszolva Ron Dennis kategorikusan cáfolta, hogy távozik. Ezután is a McLaren Technology Group elnök-vezérigazgatója, és ugyanúgy 25 %-os résztulajdonos lesz, mint Mansour Ojjeh” – reagált a McLaren szóvivője, hozzátéve, hogy a tulajdonrészeket illető tárgyalások folyamatosak, az esetleges átstrukturálási tervek a normál üzletmenethez tartoznak, nem jelentenek semmi újdonságot, ezek részleteiről azonban nem árulhatnak el semmit.

prost_dennis_lauda_mclaren_

A Forma-2-es és Forma-3-as csapataival tapasztalatokat szerzett Dennis 1981-ben vette át a McLaren irányítását, pontosabban egyesítette ez F1-es alakulatot a saját, Project 4 névre hallagató cégével, majd a Marlboro támogatásával és a svájci TAG tulajdonosa, Ojjeh 1984-es beszállásával a igazi sikersztorit írt a 80-90-es években. 2009-re az angol szakember a háttérbe vonult, a sportkocsigyártó részleg megalapításán és felfuttatásán dolgozott, ahogy írtuk, 2014 elején tért vissza irányítói szerepben.