Idén kezdődött Forma-1-es története során először szerepelhet hazai pályán az amerikai Haas. Nemcsak a csapat, hanem Romain Grosjean is ünnepelhet, a francia pilóta pályafutása századik futamán indul Austinban.

“Ez már valami” – mondta Grosjean. “Amikor elkezdtem az F1-es karrieremet, azt gondoltam, hogy majd egyik futam jön a másik után.”

“Aztán most itt állok a századik versenyem előtt. Volt tíz dobogóm, sok értékes pontom, és rengeteg szép emléket szereztem. Voltak jobb és kicsit nehezebb versenyeim egyaránt.”

“Még nem tudom, mikor fejezem be, de azt hiszem, sok mindent elérhetek még. Folytatom és próbálok nyerni, de a száz futam is elég nagy mérföldkő az életemben.”

“Szeretnék világbajnok lenni, ha lehet, kétszer. Ez az álmom, amióta elkezdtem. Mindig is a Forma-1-ben akartam szerepelni, ezen felül világbajnok is akartam lenni.”

“A Haasszal az első cél a pontszerzés volt, a második az első ötbe kerülés. Ez a kettő megvan. A következő cél, hogy a csapat színeiben álljak dobogóra, ez nagyon szép lenne.”