Valtteri Bottas szerződése az év végén lejár. A finn pilóta a williamses hosszabbítás mellett a későbbi sikerekre építkező Renault-t is választhatja, egyelőre nem tudni, hol vezet majd 2017-től.

A finn pilótát kinevelő és 2012 óta versenyeztető Williams helyettes főnöke, Claire Williams azt mondja, ő szeretné, ha maradna Bottas, minden vágya, hogy győzelemhez juttassák őt.

“Ahogy mindig is mondom neki, alig várom, hogy nyerő autót adhassunk alá. Nálunk kezdte a pályafutását, nagyon sokat adott nekünk, kitartott mellettünk, jóban-rosszban hűséges maradt a csapathoz. Szóval szeretném, ha a Williams-csapat adhatná neki az első futamgyőzelmét, ez a cél” – idézte az Autosport.

claire_williams

“Nagyon erősen teljesített idén, igaz, minden éveben erős. Tudjuk, hogy amikor beül az autóba, lehajtja a sisakrostélyt és kigurul a pályára, hozni fogja az eredményt. Nagyon higgadt, nagyon problémamentes. Nagy év volt ez Valtteri számára, jó munkát végzett, sok pontot hozott a csapatnak, igazán megbízható.”

Williams a 2017-es pilótafelállásról nem beszélt az interjúban, de az nyílt titok, hogy az egyik autóba a 18 éves ifjonc, a Forma-3-as Európa-bajnok Lance Stroll ül majd, a másik ülés sorsa nyitott, ha Bottas nem marad, talán a sauberes Felipe Nasr tér vissza a grove-i csapathoz.