A Renault 2017-re már leigazolta az elmúlt években a Force Indiánál versenyző Nico Hülkenberget, ezzel az egyik jelenlegi pilóta állása biztosan megszűnik, de még valószínűbb, hogy mind Jolyon Palmer, mind Kevin Magnussen távozni kényszerül – utódjelöltekből is több van, a williamses Valtteri Bottas és a manoros Esteban Gutierrez a két favorit.

A fentiek alapján cseppet sem meglepő, ha Palmer és Magnussen máshol is keres lehetőségeket, az utóbbiról például amerikai lapok azt írták, hogy az Indycarban folytat tárgyalásokat. Nem hülyeség, hiszen már 2015-re is majdnem az USA-ba szerződött.

Magussen egyelőre azonban a Forma-1-re koncentrál, azonnal cáfolta a hírt, gyakorlatilag megüzente a Renault-nak, hogy szabad, számoljanak vele.

“Látom, hogy az Indycarról pletykálnak velem kapcsolatban. Nagy rajongója vagyok a szériának, de ezek tényleg nem többek pletykáknál, semmi alapjuk” – írta a közösségi médiában.

“Hiszem, hogy van jövőm a Forma-1-ben, kétség se legyen afelől, hogy ha lehetséges, hosszú évekig szeretnék még a Renault-nál maradni. Sajnos egyelőre még nincs mit bejelenteni, de remélhetőleg hamarosan már tisztázódik a jövőm! Én magam is egyre türelmetlenebb vagyok” – magyarázta.