Teljes fordulaton pörög a pilótapiac, a következő pár hétben jó néhány csapatnál jöhetnek mozgások. A biztosan helyükön maradók közé tartozik a haasos Romain Grosjean, azonban csapattársa, az idén még pont nélkül álló Esteban Gutierrez jövője nem biztos.

“Úgy gondolom, hogy lenyűgözően teljesítettünk idén a korábbi Forma-1-es újonccsapatokhoz képest. Ebben részem van nekem, Günthernek (csapatfőnök) és Joe Custernek (ügyvezető igazgató). Amikor összeraktuk a csapatot, egyértelműen az volt a cél, hogy versenyképesek legyünk, nem az, hogy hagyományos konstruktőrré váljunk. Úgy gondolom, eddig bevált az üzleti modellünk” – mondta a tulajdonos-főnök, Gene Haas a Forma-1 hivatalos oldalának.

barc_teszt_02_13

“Ami a pilótákat illeti, már utaltunk rá, hogy Grosjean marad, mert van szerződése a jövő évre. Esteban is jó versenyző, de vele kapcsolatban még nem jelentettünk be semmi, ugyanis nincs rá okunk. Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok. Pillanatnyilag elégedettek vagyunk a párosunkkal. Ahogy mondtam, még nem állítottuk sem azt, hogy Esteban marad-e vagy sem. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz itt jövőre” – magyarázta.

Az idén öt alkalommal a pontszerzés határán, 11. helyen záró Gutierreznek nem volt túl szerencsés szezonja, úgy hírlik, nem is elsősorban a teljesítménye miatt bizonytalan a folytatás, hanem azért, mert a haasos szerződése a technikai partner Ferrari mexikói szponzori szerződéseihez kötődik, azokat kell rendezni előbb.