A 40 éves Mark Webber csütörtökön bejelentette, hogy az idény végén távozik a Porsche WEC-csapatától, felhagy a hivatásos autóversenyzéssel.

A hosszútávú versenyzés előtt a Forma-1-ben 2002 és 2013 között a Minardi, a Jaguar, a Williams és a Red Bull színeiben 12 szezont lehúzó, 9 futamgyőzelmet szerző ausztrál elárulta, hogy a döntés meghozatala előtt a sportág két háromszoros világbajnok legendájának véleményét is kikérte.

“Profi versenyzői karrier befejezése természetesen igen nagy döntés, de abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a sportágunk két legendájától, Sir Jackie Stewarttól és Niki Laudától is tanácsot kérhettem az ilyen döntések időzítését illetően. Számomra most jött el az idő – az ember egyértelműen másképp lát dolgokat, ahogy idősödik, változik a dolgok fontossági sorrendje az életben. Ahogy az F1-es pályafutásom esetében, jó dolog, hogy most is a saját döntésem lehetett a távozás” – mondta.

Webber a sisak szögre akasztása után a Porsche márkanagyköveteként dolgozik tovább, emellett a Red Bullnál vitt PR- és a brit Channel 4 F1-es szakkommentátori munkáját is megtartja.