Nico Rosberg a szuzukai Japán Nagydíj megnyerésével 33 pontos előnyre tett szert a címvédő Lewis Hamiltonnal szemben. A Mercedes német pilótája idén kilenc futamot nyert, ennyi győzelemmel senki sem maradt még le a bajnoki győzelemről.

A négyszeres világbajnok Alain Prost is Rosberget tartja a favoritnak, de arra figyelmeztet, hogy az utolsó négy verseny cseppet sem lesz könnyű számára:

“A 33 pontos előny jelentősége egyre nő. Sokkal többet ér négy futammal a vége előtt, mint a négy győzelem, amit az idény elején szerzett. Jól kell gazdálkodnia ezzel az előnnyel, és fejben is át kell állnia, ami nem mindig könnyű. Sosem könnyű jól sáfárkodni az előnnyel, főleg nem Lewis Hamiltonnal szemben, aki pillanatnyilag azt hiszi, az egész világ ellen küzd. ”

Az idén Hamiltont hátráltató műszaki hibák miatt Rosberget egyesek csak mázlista bajnoknak tekintenék, de Prost ezzel nem ért egyet:

“Minden idényben benne van a szerencse is a bajnoki címben. És még most is fordulhat a dolog, elég egy kiesés (Rosberg részéről) és Hamilton máris megint versenyben van.”