A nyáron még nagy formát mutató Lewis Hamilton a bajnokság őszi újraindulása óta nem nyert futamot, lejtőre került, ami Malajziában a kétértelmű, összeesküvést sejtető nyilatkozataiban, majd Szuzukában a sajtó képviselőivel vívott csatában és a pocsék rajtban csúcsosodott ki.

Sokak szerint a Mercedes angol pilótája önmegsemmisítő üzemmódba kapcsolt, de csapattársa, a bajnokságot négy fordulóval a vége előtt 33 ponttal vezető Nico Rosberg azt mondja, ő nem érzékeli ezt.

“Először is, én nem tudok a pályán kívüli dolgairól, nem követem (a közösségi médiában) a hétvégék alatt, nem tudom, mi folyik, azt viszont elmondhatom, hogy a színfalak mögött összeszedettebb, mint bármikor, mindig az, különösen a malajziai kiesés után. Hónapok óta nem maradt olyan sokáig a pályán, mint mostanában, az utolsó ezredeket is kereste a köridőben. Nagyon motiváltnak és összeszedettnek látom” – mondta a német, aki az ilyen nyilatkozattal természetesen a saját eredményeinek értékét is növeli.

“Én nem látom ezt az önmegsemmisítést, az a Lewis, akit én látok, borzasztóan motivált, összeszedett. Én nem látom Lewis médiaoldalát, nem figyelem, hogy mi megy ott a versenyhétvégén vagy azután” – hangsúlyozta Rosberg.