A Renault 2016-nak Jolyon Palmerrel és Kevin Magnussennel vágott neki, de kezdettől fogva világos volt, hogy őket csak átmeneti megoldásnak szánják, úgy tűnik, egy szezon után mehetnek is.

Az elmúlt napokban egyre több sajtóorgánum állítja egyre komolyabban, hogy a Force Indiá-s Nico Hülkenberg lesz a franciák egyik jövő évi pilótája. A németnek ugyan a jövő évre is van szerződése jelenlegi csapatával, de állítólag távozhat, ugyanis a Force Indiának még tartozásai vannak felé.

renault_f1

Sem a Force Indiánál, sem a Renault-nál nem tagadják Hülkenberg átigazolását.

“Nem akadályoznánk Nicót, ha szeretne máshová menni” – mondta Szuzukában a Force India helyettes főnöke, Bob Fernley.

“Ő is a jelöltjeink között van, de egyelőre még nincs végleges döntés” – nyilatkozta a Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur a francia Canal+-nek.

Többen úgy tudják, Hülkenberggel nagy vonalakban már le is tárgyalták a szerződést, de aláírás még valóban nem történt. A német mellé esélyes lehet még a Williamsnél lejáró szerződésű Valtteri Bottas, de még inkább a Mercedes és a Renault közös neveltje, az idén a Manornál tanuló Esteban Ocon.

A Renault felállásának ilyen véglegesítése a Manort érintheti leginkább, ugyanis míg Ocont a franciák gyári csapata vinné, Hülkenberg helyére a másik ifjoncuk, a szintén Mercedes-nevelt Pascal Wehrlein mehetne, azaz a mezőny végi kiscsapat versenyző nélkül maradna. Igaz, Magnussen és a Palmer is épp munkát keresne, szóval ki tudja.

vasseur

Annyi biztos, hogy pillanatnyilag a Renault-n múlik a pilótapiac további mozgása, mindenkinek az az érdeke, hogy minél előbb döntsenek.

“Ha minden velünk hírbe hozott pilótát leigazolnánk, F1-csapat helyett már focicsapatunk lenne. Hülkenberg az egyik lehetőség, de van még két-három másik jelöltünk is. A versenyzői felállás kényes döntés, hosszú távra szól, szóval biztosnak kell lennünk a dolgunkban. A gyorsaság mellett alapfeltétel a motiváltság és a műszaki tudás is” – magyarázta Vasseur.

“Valamikor döntenünk kell. Ismerjük a pilótapiacot, ismerjük a saját helyzetünket, szóval a héten leülnünk és meghozzuk a döntést” – ígérte.