Lewis Hamilton a rossz rajtjának köszönhetően egy kicsit tovább növelte lemaradását bajnoki éllovas csapattársával, a Szuzukában idei kilencedik futamgyőzelmét arató Nico Rosberggel szemben.

A német 33 pontos előnye azt jelenti, hogy neki négy Hamilton-győzelem mellett is elég lenne már három 2. és egy 3. hely a bajnoki sikerhez, ezért sokak szerint ő az egyértelmű favorit. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint viszont még teljesen nyitott minden:

“Azt hiszem, minden sportban van olyan, amikor valaki meglovagolja a hullámot, minden összejön neki. Így van most ez Nicóval is. Lewisnak volt jó pár húzós hétvégéje idén, de megrázza magát, biztosan képes lesz még visszavágni. Csak szagot kell fognia, elég egy kiesés Nicótól, plusz egy győzelem neki, és máris játékban van! Nagyon gyorsan változhatnak a dolgok.”

“Láttuk ezt Kimitől is, amikor Lewis és Fernando orra elől csaklizta el a győzelmet tíz éve vagy mikor. Még 100 pont szerezhető, bolond lennék leírni Lewist” – tette hozzá.

Ahogy említettük, Rosberg idén kilenc versenyt nyert – ennyi győzelemmel mindenki bajnok lett eddig az adott szezonban -, hat futamot Hamilton hozott, míg a maradék kettőn a Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Daniel Ricciardo osztozott.