Izgalmas futamra számíthatunk a vasárnapi Forma-1 Japán Nagydíjon azt követően, hogy a Mercedes, Ferrari és Red Bull autói mögött a középmezőny közel azonos időket autózott az időmérőn. A legjobb pontszerző helyekre az egyik legnagyobb esélyes a Force India lehet, látva az időmérőn nyújtott teljesítményüket. “Rengeteg versenyképes autó volt a pályán. A különbségek olyan kicsik körülöttünk, hogy csak apró eltérés van a hetedik és a tizenkettedik rajthely között” – mondta Sergio Perez.

“Reálisan nézve nincs sok lehetőségünk (az előrelépésre)” – tette hozzá a mexikói az időmérő után. A hetedik helyen végzett pilóta ezzel utalt arra, hogy a lemaradásuk több mint fél másodperc volt a hatodik helyen végző Daniel Ricciardo (Red Bull) mögött, a másik két topcsapat pedig még a Red Bullnál gyorsabb volt. “A Ferrarinak egyértelműen javult a tempója. Döntő fontosságú lesz, hogy sikerüljön tisztán rajtolni, utána már jó versenyünk lehet. Olyan helyzetben vagyunk, hogy értékes pontokat szerezhetünk.”

“A hétvége 70 százaléka már megvan, holnap meg kell oldanunk a további 30-at, ami még fontosabb. Jó a stratégiánk és a tempónk is. A körülmények drasztikusan változni fognak holnap, ahogy ma is, ettől sok függ majd” – tette hozzá Perez, aki Sebastian Vettel büntetése nyomán egy hellyel előrébb, a hatodik helyről rajtol vasárnap.

a_000_GY6KC_gettyimageshungary_EZA
A csapat másik pilótája, Nico Hülkenberg ezúttal a kilencedik helyig jutott, így a fő ellenfelük, a Williams (11. és 12.) autói elől rajtolhat, de a német pilóta még nem biztos benne, hogy előttük is végezhet. “Nagyon közel vagyunk egymáshoz. Annak ellenére, hogy nem jutottak a Q3-ba, a különbség nagyon kicsi. A futamon megfelelő stratégiát kell találnunk, és vigyáznunk kell a gumikra, ezen kívül szükséges a jó rajt is” – mondta a német.

Meglepetésre Perez és Hülkenberg közé megérkezett Romain Grosjean, a Haas versenyzője, aki ugyanazt az időt autózta, mint Perez, csak később, így a francia került hátrébb. “A semmiből jött a Haas, nem számítottunk rájuk. Komolyan kell venni őket a versenyen, az ellenfeleink lehetnek…” – tette hozzá Hülkenberg.