Romain Grosjean a ragyogó kezdés után a 2016-os idény nagy részében a rádiós panaszai, kétségbeesett kiabálásai miatt szerepelt a közvetítésekben.

A Haas francia pilótája az Autosportnak elmondta, hogy most már igyekszik összeszedettebb lenni a rádión:

“Szenvedélyes vagyok. Nem vagyok finn, nem vagyok higgadt, én latinos típus vagyok. Persze emiatt seggfejnek tűnök kívülről, pedig szerintem rendes ember vagyok, úgy ismernek, a követelőzés mögött pedig az van, hogy magamtól is sokat követelek és ezt várom másoktól is. De igyekszem visszavenni, mert a tévében is leadják, és akik nem ismernek, félreérthetik.”

“A teniszpályán, a focimeccsen van mikrofon? Ebben a sportágban van. De minden sportban fel van pörögve az ember, buzog az adrenalin, az ember teljesen beleéli magát. A cselgáncsmeccsen sem azt mondja a fickó, hogy oké, ennyi volt, majd legközelebb, hanem bár tiszteli az ellenfelet, azt, hogy ki foglak csinálni.”

A francia pilóta úgy gondolja, hogy a csapatnál is értékelik az őszinteségét.

“Szokásom egy kicsit túlságosan hajtani a dolgokat, túl szenvedélyesen viselkedni, ugyanis javulni akarok. Ezt is szeretik bennem a srácok. Semmi személyes nincs abban, amikor azt mondom, hogy rossz az autó, egyszerűen csak szavakba öntöm, amit érzek, de ez nem könnyű dolog. Olyan ez, mint amikor megkóstolunk valamit, és kimondjuk, hogy fúj, nem jó. Az étel rossz, de ez nem a szakács ellen szól, csak a saját ízlésről – de ettől még ki kell mondani.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Haas F1 Romain Grosjean Sport