Sergio Perez hosszú hónapokig tartó bizonytalanság után a múlt hétvégén rendezte 2017-es szerződését a Force Indiával. A mexikói pilótát előtte hírbe hozták a Renault-val és a Haasszal is, az sem titok, hogy egy napon szeretne a Ferrarinál versenyezni, így csak egy évre írt alá a silverstone-i csapattal.

“Az új szabálycsomag érkezésére szerettem volna stabilitást, nem nagyon akartam mozdulni. A lojalitás is fontos számomra, mert ez a csapat végig jó volt hozzám és jót tett a karrieremmel. De csak egyéves hosszabbításról van szó, ennyi. Szeretném látni, hol is leszünk jövőre, és milyen más lehetőségek adódhatnak” – mondta Szuzukában.

baku_fut_15

Perez hosszabbításának véglegesítése elsősorban a szponzorai miatt húzódott, ugyanis a mexikói támogatói nyögvenyelősen egyeztek meg a Force Indiával. A pilóta tanult a történtekből.

“Egyre komolyabb zavaró tényező volt ez. Bizonytalan volt, mi fog történni, lassan odáig jutottam, hogy nem is lesz belőle semmi. Nagyon sokáig húzódott, ugyanis a szerződéseim egy kicsit bonyolultabbak a szokásosnál. Nagyon hosszú volt ez a bizonytalanságban töltött három hónap!”

“Nem volt ideális, de úgy gondolom, sikerült jól kezelnem a helyzetet, egészen megszoktam a pletykákat, a jövőt illető bizonytalanságot. Ami a jövőt illeti, valószínűleg különválasztjuk majd a szerződéseimet, külön lesz a versenyzői szerződés és külön a szponzoriak. Egészen mostanáig ezek összetartoztak, de jobb lesz, ha a jövőben külön kezeljük őket. Egy csapatot alkotunk, együtt megyünk mindenhova, de jobb lesz így mindenki számára. A végső szó pedig mindig is az enyém lesz arról, hogy maradni akarok-e vagy máshol szeretném folytatni.”