Miután a Red Bull-os Daniel Ricciardo múlt vasárnap megnyerte a Maláj Nagydíjat, és a dobogón a versenycipőjéből lőbölte a pezsgőt, néhány szurkolója odalent még tovább ment.

Kilenc huszonéves ausztrál néző egy szál, Malajzia lobogóját mintázó fecskére vetkőzve imitálta a cipőből ivást, ami miatt aztán le is tartóztatták őket. A magukból kivetkőzött nézőket a köznyugalom szándékos megzavarásának vádjával tartóztatták le, de Ricciardo nem hiszi, hogy tényleg a bajkeverés vagy a helyiek megsértése volt a céljuk.

“Nem hiszem, hogy bármi rosszat akartak. Csak élvezték az ünneplést. Bár egy kicsit messzire mentek” – nyilatkozta az esetről az ausztrál Channel 7-nek.

malaj_f1_fut_08

Ami az ezen a héten következő Japán Nagydíjat illeti, a 27 éves pilóta nem bánná, ha duplázhatna.

“Elég jó esélyünk van. 2014-ben az esős versenyen is gyorsak voltunk, az autónk pedig most is van olyan versenyképes, vagy akár még versenyképesebb is, mint akkor. Világos, hogy Malajziában szerencsénk is volt Hamilton kiesésével, de Szuzuka jobban feküdhet majd.”

“Azért most is a Mercedesre fogadnék leggyorsabbként, legalábbis az időmérőn, de nem hiszem, hogy akkora lesz a különbség, mint Malajziában. Tudom, hogy sikerült győznünk Malajziában, de szerintem most versenyképesebbek leszünk. Ha esik, szerintem győzhetünk is. Ha nem esik, a Mercedes a favorit.”