Hétvégén rendezik a Honda hazai versenyét, a Japán Nagydíjat, amelyen fontos lenne egy jó eredmény a McLaren számára. Egy kissé Eric Boullier is megzavarodott a helyzettől.

“Ez is csak egy verseny, mint a többi” – mondta Boullier a Motorsport.com-nak. “Igen, fontos partnerünk, a Honda számára, nagyon odafigyelnek erre a futamra, sok ember jön a gyárból.”

“De számomra pont ugyanolyan, mintha Austinban vagy Silverstone-ban lennék. Több vendégünk lesz, de a verseny ugyanolyan lesz.”

A csapat hivatalos előzetesében viszont egy másik Boullier beszélt. “Az egész csapat nevében beszélhetek, amikor azt mondom, hogy a Japán Nagydíj az év egyik legfontosabb versenye mindenki számára a McLaren-Hondánál. Silverstone után mintha a második otthonunkban szerepelnénk.”

“A szepangi dupla pontszerzés méltó megkoronázása volt a Wokingban és Szakurában végzett kemény munkának, ezt a lendületet lovagolnánk meg Szuzukában, ahol hasonló eredményeket remélünk.”

Haszegava Juszuke, a Honda vezére is bizakodó. “Szuzuka nagyon különleges hely és fontos hétvége, nemcsak a Honda, hanem személy szerint számomra is” – fogalmazott Haszegava.

“Remélem, a csapatunk fejlődése még több szurkolót csalogat ki a pályára, növelve a McLaren-Honda rajongói bázisát. Remélem, olyan versenyünk lesz, amelyre mi és a szurkolók is büszkék lehetnek majd.”