A 2017-es átigazolási pletykák egyik legtöbbet emlegetett szereplője volt Sergio Perez, a mexikói pilóta ugyanis a csapattal ellentétben a nyár közepe óta arról beszélt, lehetséges, hogy nem a Force Indiánál folytatja.

Perezt előbb a Renault-val hozták hírbe, majd az elmúlt héten az amerikai Haast emlegették vele kapcsolatban, a Force Indiá-s szerződéshosszabbítás azonban alapvetően a szponzori kontraktusok rendezése miatt húzódott a silverstone-i alakulattal.

A malajziai versenyhétvége kezdetére már arról lehetett hallani, hogy megoldódott a kérdés, végül vasárnap estére a versenyző hivatalosan is megerősítette a maradást:

“Örömmel erősítem meg, hogy 2017-ben is a Force India versenyzője leszek, miután a csapat és a támogatóim megegyezésre jutottak. Nagyon szeretem ezt a csapatot és jó előérzetem van a jövőt illetően. Láttam az elmúlt évek fejlődését, és meggyőződésem, hogy megvan a potenciál a további előrelépésre.”

aus_edz_10

“A csapatnál jól ismernek, a stabilitás pedig fontos, főképp a jövő évben érkező nagy szabályváltozások idején. Kíváncsian várom az idei szezon végét és azt, ami 2017-ben vár ránk. Köszönöm a csapatnak, hogy hittek bennem, mindent megteszek majd, hogy pontokkal, dobogó helyezésekkel, esetleg futamgyőzelmekkel háláljam meg a bizalmat! Szeretnék köszönetet mondani a mexikói partnereinknek is, főleg a Telmexnek és a Telcelnek, akik gyerekkorom óta támogattak és továbbra is fontos szerepet játszanak a Forma-1-es pályafutásomban.”