A hétszeres F1-világbajnok Michael Schumacher fia, a 17 éves Mick Schumacher idén második formaautós idényét gyűri, ahogy tavaly, most is a belépőszintű Formula 4-ben versenyez.

A német F4-es szériában a hétvégi, szezonzáró hockenheimi forduló eldöntötte, hogy nem a kis Schumi lesz a bajnok, ugyanis ő büntetést kapott, míg a fő rivális, Joey Mawson az élről indulhatott. Mawson mindkét szombati futam megnyerésével bebiztosította magának a címet.

Schumacher számára azért nincs minden veszve, az ifjonc az olasz Formula 4-es sorozatban is ott van idén, az október végén tartandó idényzáró monzai fordulóban még elkaphatja a jelenleg 25 pontos előnnyel vezető argentin Marcos Siebertet.

mick_schumacher_2

Ha össze is jön az F4-es siker, Schumacher nem siet a Forma-1-be – Hockenheimben így nyilatkozott: “Egyelőre csak tanulok, nem tudom, mikor jön el az idő. A célom az, hogy teljesen felkészült legyek, mire a Forma-1-be érek. A Forma-3 lenne a logikus lépés ezután, úgy gondolom, ott is leszek a következő teszteken.”

Míg Schumacher csak készül a Forma-3-as Európa-bajnokságba, addig a Williams neveltje, Lance Stroll a hétvégén megnyerte a sorozatot.

A 18. születésnapját október végén ünneplő kanadainak megvannak az F1-es szuperlicenc megszerzéséhez szükséges pontjai, apja, a divatmágnás állítólag évi 30 millió dollárt is ad, hogy a patinás brit csapat versenyzőként alkalmazza, így Stroll garantáltan ott lesz a Forma-1-es rajtrácson jövőre.

Nagy kérdés ugyanakkor, hogy elég tapasztalt, érett lesz-e a szerepre, hiszen nem lehet minden ifjonc egy Max Verstappen.

lance_stroll_f3