Kimi Räikkönen pénteken “zavarosnak” értékelte az edzésnapot, nem igazán találta a beállításokat, egyszer pedig arra is panaszkodott a rádión, hogy az autó nem gyorsul rendesen, egyértelműen valami baj van vele.

A Ferrari pilótája később a finn MTV-nek elkotyogta, mi is volt a gond: az egyik szerelő a pilótafülkében felejtette a lámpáját, ami a gázpedál alá szorult, ezért nem tudott megfelelően gyorsítani.

Az eset első pillantásra vicces, de belátható, hogy igen komoly, életveszélyes bakiról van szó, hiszen a lámpa ugyanúgy a fékpedál alá is kerülhetett volna, 300-as tempóknál ez pedig végzetes lehet.

A Ferrari nem is ismerte el a dolgot, azt mondták, nem volt semmiféle lámpa, egyszerűen túl keményre állították be a gázpedált, ez okozta a gondot.

A svájci Speed Week kérdésre az MTV riportere ugyanakkor megerősítette, hogy neki személyesen Räikkönen mesélte el nevetve a történteket.

2010-ben Robert Kubica Renault-jában maradt egy mobiltelefon, míg 1998-ban a Saubernél Johnny Herbert autójában felejtettek egy csavarkulcsot, ami pont a fékpedál alá is került, az angol ki is csúszott emiatt a Lesmóban.