A Force India már régóta állítja, hogy szerződésük van Sergio Perezzel 2017-re, csak a szponzorok miatt késik a megerősítés, maga a mexikói pilóta viszont azt állítja, még mindig bizonytalan a jövő.

A nyár folyamán a Renault-val is hírbe hozott Perez már két hete, Szingapúrra várta a végső rendezést, most, Malajziában pedig egészen elkeseredetten és kétségbeesetten beszélt a helyzetről.

“Úgy gondolom, hogy a jövő hét kritikus a jövőm szempontjából, addigra tudnom kell, hogy maradhatok-e az F1-ben vagy máshol kell keresgélnem. Nagyon remélem, hogy a jövő héten kiderül. Egyértelmű, hogy tovább tart, mint vártuk, de a jó irányba mennek a dolgok, bízom a jövő hétben” – idézte az Autosport.

A kérdésre, hogy mi a késlekedés oka, így felelt: “A szerződéseim elég bonyolultak, a szponzoroknak is szerződéseket kell kötniük, mindennek rendeződnie kell. Nagyon remélem, hogy hamarosan meg tudnak egyezni, mert ha nem, akkor elég nehéz helyzetbe kerülök.”

baku_fut_15

Perez azt mondta, “egy csapatra” koncentrál, de nem nevesítette a Force Indiát, sem valamelyik riválist.

“Vannak érdekes lehetőségeim. Egyelőre remélem, hogy összejön ezzel a csapattal, de ha a jövő hétig nem sikerül, akkor más lehetőséget is meg kell vizsgálnom. Természetesen szeretném továbbvinni a Forma-1-es pályafutásomat, de nem várhatok már túl sokáig. Szerencsére van irántam érdeklődés, ezért nem aggódom.”

A 26 éves versenyző kizárta, hogy az F1-es szerződésének ügye hazai versenyéig, az október végi Mexikói Nagydíjig húzódjon.

“Nem hiszem, hogy várhatok addig, mert minél tovább vár az ember, annál kevesebb lehetősége marad, hiszen senki nem vár örökké.”

Paddockbeli pletykák szerint a fennakadást az okozza, hogy Perez csak egy évre akar aláírni a Force Indiával, ugyanis 2018-ra a Ferrarihoz menne Kimi Räikkönen helyére. Így reagált a felvetésre:

“Egyesek ezt mondják, de számomra sokkal fontosabb, hogy egy olyan csapatnál ülhessek a következő generációs autóban, amelyiket ismerek, ahol ismerem az embereket. Még azt sem tudom, hol leszek 2017-ben, szóval 2018 nagyon messze van még!”