Max Verstappen a barcelonai Red Bull-os előléptetése óta a korábbiaknál is többször szerepel a hírekben, egyrészt a kiváló eredmények, másrészt viszont a megkérdőjelezhető versenyzési stílusa miatt. A pénteken 19. születésnapját ünneplő tehetséget az sem zavarja, ha rosszakat mondanak róla.

“Mindenképp pozitív dolognak tartom, ha én vagyok a téma az F1-ben. Akár negatív, akár pozitív kontextusban, teljesen mindegy. Ha beszélnek az emberről, az jó dolog. A rám irányuló figyelem nem zavar, számomra az a fő, hogy a pályán hozzam, amit kell, csak erre koncentrálok” – magyarázta.

A Red Bull pilótája tavaly a Toro Rossóban ülve a Maláj Nagydíjon szerezte első Forma-1-es pontjait, amikor 7. lett, a szepangi eredmény pedig jó ideig megdönthetetlen rekord is marad, hiszen 17 éves és 180 naposan messze a legfiatalabb F1-es pontszerző lett.

“Nagyon szép emlékeim vannak a tavalyi Maláj Nagydíjról. A hétvége nehezen indult, de sikerült összerántani. Már az időmérő is jól ment (6.), és bár a rajt nem sikerült olyan jól, utána végig nagyon élveztem” – mondta a hétvégén következő idei kiadás előtt.