A Maláj Nagydíj szervezői 2016-ra teljesen újraaszfaltozták a szepangi pályát, a felújítás keretében pedig kilenc kanyar is módosult többé-kevésbé, így a Forma-1-eseknek új élményt nyújt majd a helyszín. A mclarenes Fernando Alonso alig várja a hétvégét.

“18 hónap telt el a legutóbbi verseny óta, szóval nagyon várom, hogy visszatérjünk Malajziába” – utalt arra, hogy a futam az idény elejéről az utolsó harmadába került.

“Érdekes lesz látni, hogyan viselkednek az autók az újraaszfaltozott pályán, és felteszem, hogy az időjárás is más lesz, mint legutóbb (tavaly tavasszal). Mindenképpen nehéz futamra számíthatunk a hőség és a páratartalom miatt, de a pálya lassú és gyors kanyarok, valamint egyenesek jó kombinációja, mindenből van egy kicsi” – folytatta.

“Háromszor győztem már Szepangban, szóval szép emlékeim vannak a versenyről, idén pedig az a cél, hogy továbbvigyük az elmúlt futamok lendületét, és idén is valami jó eredményt hozzunk” – mondta a spanyol, aki mostanra az egyéni bajnokság 11. helyére kapaszkodott.