Bár a nyári szünetre Lewis Hamilton 43 pontos hátrányból 19 pontos előnyt csinált, az őszi versenyeken eddig mindháromszor Nico Rosberg győzött, a német Szingapúrban visszavette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.

2014-ben és 2015-ben Hamilton hozta a bajnokságot a Mercedesnek, de idén egyre többen látják úgy – esetleg a változatosság kedvéért remélik –, hogy idén a csapattárs lehet a befutó. Így van ezzel az egykori Benetton-, Ferrari-, McLaren-pilóta, Gerhard Berger is.

“Most már csak a sport érdekel, győzzön a jobbik!” – mondta a Servus TV-nek a nyáron Rosberg szerződéshosszabbítását letárgyaló osztrák legenda. “Az, hogy Nico képes futamot nyerni, komoly üzenet, mert Lewis igen kemény ellenfél, az egyik legjobb, akit valaha is láttam. Hihetetlenül gyors, hihetetlenül belemenős.”

rosberg_lauda_berger

“Hogy nyerhet-e idén Nico? Naná! Két évvel ezelőtt is volt rá esélye, csak az utolsó futamon úszott el. Idén újra lehetősége van rá. Persze nem szabad alábecsülni Lewist. Hirtelen megint bomba formába kerülhet. De neki is vannak gyenge pontjai, ahogy a legutóbbi futamon is láthattuk, szóval várjuk ki a végét, majd meglátjuk, melyikük lesz az élen akkor.”