Daniel Ricciardo 2011-ben mutatkozott be az F1-ben a sereghajtó HRT-nél, majd két Toro Rossó-s idény után 2014-ben léptették elő a Red Bull Racinghez, ahol veterán honfitársa, Mark Webber utódjaként került a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel mellé. Az ausztrál partnere idén már Max Verstappen, aki Vettelhez hasonlóan a Red Bull csodagyereke. Ricciardo azt mondja, mindkettőjüktől tanult ezt-azt.

“Úgy gondolom, hogy Max és Seb a karrierjük eltérő szakaszában járt csapattársamként, de mindkettejüktől lehetett tanulni. Seb esetében azt, hogyan kommunikál a csapattal, nagyon érdekes és jó volt. Max nagyon fiatalon került ide, ég benne a tűz, teli van energiával, és olyan vezetési technikákat használ, amiket a mai fiatal srácok. Szóval mindkettejüktől érdekes tanulni” – mondta a 27 éves versenyző.

“Szeretem, ha a lehető legtöbb különféle csapattársam van, hiszen minél több embertől tanulunk, annál jobb versenyzővé válunk. Szóval teszem a dolgomat, és ha sikerül megvernem Maxot, az kicsit olyan lesz, mint amikor legyőztem Sebet, ugyanis mindketten nagyra tartott, hájpolt pilóták, így ha én vagyok előrébb, az az én értékemet is növeli” – mondta ki kerek perec.