A Forma-1-ben 2006-ban a BMW-nél bemutatkozott, majd 2010-re a Renault-hoz igazolt Robert Kubica pályafutását egy szörnyű ralibaleset törte meg, amelyben szétroncsolódott a jobb karja és keze.

A lengyel versenyző kemény rehabilitáció után néhány évig a rali-világbajnokságban versenyzett mérsékelt sikerrel, majd tesztelt a DTM-ben és indult a mugellói 12 órás tartóssági futamon.

A múlt hétvégén a Renault Sport Trophy márkakupa spái fordulóján próbálta ki magát, és ahogy kiderült, előtte volt F1-es csapatánál is megfordult Enstone-ban.

kubica_renault_2

“Nem titok, hogy Robert eltöltött egy kis időt az enstone-i szimulátorban” – árulta el a Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur. “Jó viszonyban vagyunk, érdekes volt beültetni őt a szimulátorba, meghallgatni a meglátásait, hiszen sok tapasztalata van az F1 világáról, melyek jó részét a mi autónkban szerezte.”

A 31 éves Kubica a balesete óta nem járt Forma-1-es futamon, több interjúban is elmondta, hogy túl fájdalmas élmény lenne számára, ugyanis nagyon szeretne visszatérni, de a sérült, csökkent mozgású keze miatt ez lehetetlen. A lengyel tavalyelőtt a Mercedes F1-es szimulátorában is vezetett pár napot.

kubica_renault_3