A Spanyol Nagydíj óta a Red Bull Racingnél versenyző Max Verstappen a Barcelonában aratott győzelme óta a reflektorfényben van, azonban a tini a szép eredményeken kívül a határokat feszegető, agresszív, tiszteletlen versenyzésével is témát szolgáltat.

Sokak szerint ráférne a fiatal hollandra, hogy helyretegyék, mielőtt valami komoly bajt csinál a pályán, de főnöke, Christian Horner szerint nincs alapja a kritikáknak.

“Hogy meg kell-e védenem, attól függ, hogy van-e alapja a kritikának, de eddig 99 %-ban nem volt. Szóval egyszerűen nem kell foglalkozni vele, csak tenni a dolgunkat. Azért irányul rá ekkora figyelem, mert jól teljesít. Fiatal srác, néha hibázik, de nagyon gyorsan tanul. Ez is hozzátartozik a fejlődéséhez” – mondta az Autosportnak.

“Láttunk már ilyet korábban is, amikor a nagy tehetségek felbukkantak, mindig kaptak kritikákat. Láttuk ezt Sebastian Vettelnél, Lewis Hamiltonnál, Fernando Alonsónál, Ayrton Sennánál” – folytatta.

Horner úgy Verstappen nagyon is jól kezeli a helyzetéből adódó nyomást:

“Figyelemreméltóan kimért és józan a korához képest. Könnyű megfeledkezni róla, de még csak 18 éves, ugyanakkor hosszú és sikeres gokartos korszak után idén a harmadik autóversenyzői évében jár. Lenyűgöző, amit ilyen rövid idő alatt elért. Óriási lendületben van, újra és újra meglep minket. Ahogy a tapasztalatoknak köszönhetően egyre magabiztosabbá válik, csak örülhetek, hogy nálunk versenyez és nem egy másik csapatnál!”

Verstappen pénteken ünnepli majd 19. születésnapját.