Még nyáron röppent fel, hogy a Renault-t érdekelné a Toro Rossó-s Carlos Sainz, sőt egyesek tudni vélték, hogy a Red Bull kisebbik csapata az új motorszerződés keretében át is adta a spanyol ifjoncot 2017-re.

A Red Bull aztán bejelentette, hogy szerződést hosszabbítottak Sainzcal, de a pletykákat ez sem állította meg, és miután Stoffel Vandoorne, Sergio Perez és Valtteri Bottas marad(ni látszik) eddigi csapatánál, újból Sainz lett a favorit a francia gyártónál.

A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost újra cáfolni kényszerült:

“Carlosnak szerződése van a Red Bull-lal, és szerintem a Red Bull nem engedné el őt egy másik csapathoz, hiszen a pályafutása kezdete óta nagyon sokat áldozott már rá. Mára értékes profi, nem tudom elképzelni, hogy elengednék. A Toro Rossónak pedig szüksége van Carlosra: gyors, tehetséges, 2017-ben ilyen kaliberű pilóta kell majd nekünk” – magyarázta a Motorsport.comnak.

kvjat

Míg Sainz maradása elég biztosnak tűnik, a csapattárs kérdése teljesen nyitott. A Red Bull az elmúlt hónapokban sokat szenvedett Danyiil Kvjat és a GP2-ben vitézkedő neveltje, Pierre Gasly között dönt majd.

“Jövőre komoly változások jönnek, szélesebb gumik, új aerodinamikai csomag, a Toro Rosso számára fontos lesz, hogy legalább egy tapasztalt versenyzője legyen, de ideális esetben inkább kettő. Fontos, hogy legyen egy tapasztalt pilótánk, mint Sainz, aztán meglátjuk, hogy Danyiil Kvjat vagy Pierre Gasly ül mellé. Más lehetőséget nem látok” – mondta Tost.