Izgalmas lett a Szingapúri Nagydíj vége, mert a Mercedes és Nico Rosberg nem tudott reagálni arra, hogy a második helyen álló Daniel Ricciardo autóján a 47. körben harmadszor is kereket cserélt a Red Bull.

Rosberg egyetlen lehetősége az volt, hogy végigmegy a lágy gumikon, és noha Ricciardo körönként két-három másodpercet hozott rajta, a végére maradt az előnyéből 488 ezred.

“Egyszerű volt a helyzetem, mert nem foglalkoztam azzal, mit csinál a pályán” – mondta Rosberg Ricciardóról. “Számomra nem változott semmi, arra koncentráltam, hogy minden egyes körben a lehető legjobb munkát végezzem.”

“Az utolsó két körben pillantottam csak hátra, hogy mennyire van tőlem, és tudtam, hogy rendben lesz.”

“Ami a taktikát illeti, tudtam, mire megy ki a játék. De erős forgalomba kerültem, és azonnal világossá vált, hogy így nem tudok kiállni, kint kell maradnom.”

Rosbergtől megkérdezték, hogy mennyi ideig tudta volna tartani Ricciardót, amire először vicces választ adott. “Talán három kanyarig” – válaszolt, de aztán komolyra fordította a szót.

“Igazából nem tudom. De az biztos, hogy a lendülete kezdett megtörni, és Szingapúrban igen nagy sebességkülönbségre van szükség ahhoz, hogy sikeres legyen egy előzés. Szerintem egy ideig magam mögött tudtam volna tartani.”