A vasárnapi Szingapúri Nagydíj sokkoló jelenete volt, amikor a biztonsági autó hirtelen távozása után a 3. körben újrarajtoló mezőny elől egy marshal volt kénytelen az életéért futni a célegyenesben.

“Elég húzós pillanat volt, az tuti. Ahogy mi, úgy ő sem számított az újraindításra, szerintem elég váratlanul jött. De még időben sikerült kimenekülnie, így nem lett baj” – mondta az esetről a mezőnyt vezető Nico Rosberg a futam után.

 

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indít, hogy tisztázzák, hogyan történhetett meg a dolog.

Ami azt illeti, valószínűleg mindenki sáros egy kicsit, ugyanis a Mercedes-főnök Toto Wolff például úgy tudja, hogy az F1 fejesei nemrég nyomatékosan kérték a versenyirányítást, hogy ne húzzák sokáig a biztonsági autós/virtuális biztonsági autós szakaszokat, a szingapúri versenyigazgatóság pedig állítólag háromszor is tévesen jelentette, hogy a pálya tiszta, sem törmelék, sem ember nincs már rajta.

A szingapúri szervezőknek főhet a feje, hiszen tavaly is járt ember az éles versenypályán, akkor egy ittas brit szurkoló mászott be könnyedén, szerencsére egy kis séta és szelfizés után távozott is. Később hathetes szabadságvesztésre ítélték a behatolót.