A Forma-1 új, amerikai tulajdonosa, a Liberty Media az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone mellé egy új főnököt is kinevezett az elsősorban médiaipari tapasztalatokkal rendelkező Chase Carey személyében.

Az amerikai üzletember a hétvégi Szingapúri Nagydíjon mutatkozott be a paddockban, de máris úgy tűnik, hogy Ecclestone nélkül igyekszik boldogulni, ugyanis a pénteki érkezés után, amikor még a kisember kalauzolta, szombaton már egyedül tárgyalt a csapatok vezetőivel – írja a Bild am Sonntag.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke, Ecclestone barátja, Max Mosley a múlt héten arra figyelmeztetett, hogy a Liberty gyorsan elidegenítheti és elüldözheti Ecclestone-t, ha nem működnek vele együtt. A 85 éves angol maga is megerősítette ezt Szingapúrban.

“Max jól ismer. Ha a dolgok esetleg nem úgy mennek, ahogy én helyesnek gondolom – persze lehet, hogy nem nekem van igazam -, akkor lelépek, ez tuti” – nyilatkozta.

carey

Carey egyébként maga is odaszúrt Ecclestone-nak egy megszólalásában:

“Nem lehet mindig mindenkinek a kedvében járni, de azért tudni kell, hogy ki mit szeretne és úgy kell megtalálni az utat. Nyilván nem bizottságosdira van szükség, az túl bürokratikus, de diktatúra sem lehet, még ha itt ahhoz is vannak szokva. Vezetésre van szükség, ami azt jelenti, hogy a megfelelő elképzelés birtokában kell kitűzni, majd teljesíteni a célokat” – magyarázta.

Amikor arról kérdezték, mi a Liberty terve a Forma-1-gyel, így felelt: “Hagyjuk a Liberty Mediát, a Forma-1 az a Forma-1.”

A csapatok egyik erős embere, a Mercedes-főnök Toto Wolff az első találkozás alapján dicsérte az új főnököt:

“Találkoztam vele. Sok tapasztalatot hoz magával az USA-ból, és érezhetően érdekli a Forma-1, azzal kezdte, hogy sokat fog majd kérdezni. Ez tetszik, ez a jó hozzáállás.”