Max Verstappen számára nem sikerült valami fényesen a Szingapúri Nagydíj, a Red Bull ifjonca a 4. rajtkockából lassan indult el, visszaesett, a verseny további részét az előrekapaszkodással töltötte. A 6. helyen ért be végül.

“Tekintetbe véve a rajtot, úgy gondolom, hogy mindent megtettem a visszakapaszkodásért. Nagyon nehéz előzni, amint 3-4 körig a rivális mögött halad az ember, hogy előzni próbáljon, máris kikészülnek a gumik. Viszont amikor tiszta volt előttem a pálya, képes voltam kezelni a gumikat. De sajnos nem sok ilyen tiszta kör volt, igaz, minden a rajtnál kezdődött” – mondta.

A holland a futam közepén, majd végén is Red Bull-os/Toro Rossó-s elődje-utódja, Danyiil Kvjat mögött autózott, az orosz érthető módon nem is engedte el előzékenyen. Az agresszív védekezéséről ismert Verstappen a rádión méltatlankodott egy kicsit, de utólag már azt mondta, nem várta el, hogy a Red Bull intézkedjen az ügyben, utasítsák Kvjatot.

“Nem, szerintem nem ez a módja. Én magam is képes vagyok előzni. Jó móka is volt, bár sajnos nem azokon a helyeken, ahol szerettem volna küzdeni. De legalább igyekeztem.”

szing_f1_03

A Red Bull-os ejtés óta vergődő Kvjat Szingapúrban végre magára talált, az időmérő után a futamon is szépen szerepelt, és bár a stratégia miatt csak a 9. lett, a verseny után emelt fővel nyilatkozott:

“Igen a stratégia valószínűleg elszúrta a versenyemet. Azt hittük, majd okosan Alonso elé kerülünk, de mégse voltunk olyan okosak. A pályán Perez mögé kerültem, a motorerőnk, az egyenesbeli sebességdeficitünk pedig megtette a magáét. De nagyon élveztem a versenyzést. Ez a hónap nagy próbatételt jelentett, de már újra imádom a versenyt, a határig nyomom. A lelkemet is kihajtottam a pályán.”