A tavalyi pole-szerző és futamgyőztes Sebastian Vettel a felfüggesztés hibája miatt szombaton csak az utolsó, 22. helyre kvalifikált a Szingapúri Nagydíjra, de ha már így alakult, a Ferrari kihozza a helyzetből a maximumot.

Mivel egy tavalyi szabálymódosítás miatt a sebességváltó- és motorcserés hátrasorolások már nem vihetők tovább a következő hétvégékre, a büntetéssel is csak a mezőny legvégére kerül az illető, ezért a Scuderiánál a mai futam előtt az erőforrást és a váltót is újra cserélték Vettelnél, aki így megkapja a limiten felüli, hatodik egységeket, sokkal nagyobb játékteret nyitva a szezon hajrájára.

A Mercedes nagyon hasonlóan használta ki a szabályok nyújtotta lehetőségeket Belgiumban, ahol Lewis Hamilton autójába egy hétvége alatt három szett új erőforrás-részegységet szereltek be, mégis “csak” a mezőny végére esett vissza.

A szingapúri időmérőn a falnak csúszó Romain Grosjean Haasában is sebességváltót cserélnek a versenyre, a rajtrácson ő áll majd Vettel mellé a 21. rajtkockába.