Ferando Alonso a Szingapúri Nagydíjon a 9. rajtkockából kezdett, de mások rossz rajtjának, ütközéseinek köszönhetően az első kanyarban már az 5. helyen fordult, és ezt a pozíciót a teljes első etapban meg is őrizte. Később a jóval versenyképesebb Sebastian Vettel (Ferrari) és Max Verstappen (Red Bull) eléje került, de a spanyol így is elégedetten beszélt a futamot követően:

“Úgy gondolom, hogy a 7. hely volt a maximum. A Ferrarik, a Red Bullok és a Mercedesek után a legjobb pozíció. Nem mi vagyunk a negyedik leggyorsabb csapat, szóval a 7. helyes a srácoknak, a stratégiának köszönhető, nagyon örülök ennek!”

“A rajt nagyon jó volt, az első kanyarban már az 5. voltam. Egy kicsit már a dobogóra is gondoltam, mert Szingapúrban az élen is történhet valami, de ezúttal semmi nem történt, aztán megérkezett Vettel és Verstappen is, szóval ennyi, a best of the rest, a 7. hely volt a maximum” – magyarázta a spanyol, aki öt futamon belül már a harmadik 7. pozíciót hozta.

A McLaren másik versenyzője, Jenson Button műszaki hiba miatt feladni kényszerült a versenyt, autója már a rajtnál megsérült, nem is volt kilátása semmilyen jobb eredményre.