A Ferrari 2015-ben pole-t és futamgyőzelmet könyvelhetett el a Szingapúri Nagydíjon, amikor a Mercedes versenyképessége elillant és csak a Red Bull maradt az ellenfél. Idén a Merci már nem gyenge a délkelet-ázsiai utcai pályán sem, de a riválisok most is közelebb vannak, mint máshol – legalábbis pénteken ez volt a helyzet. A tavalyi győztes Sebastian Vettel bizakodva beszélt a szabadedzések után:

“A Mercedes és a Red Bull is erősnek tűnt. Szerintem a Mercedes a favorit, mi pedig a Red Bull-lal vagyunk egy szinten. Igyekszünk mindent elcsípni, és akkor remélhetőleg odaérhetünk az első sorba.”

“Nem voltam teljesen elégedett az edzéssel, nem tetszett az autó balansza, emiatt nem találtam a ritmust. A köröm nem volt elég jó, de Kimi jól ment, jól érezte magát ma este.

szing_f1_edz_33

A 2. helyen záró Räikkönennek nem szokása az ilyesmi, de a pénteki edzés után arra utalt, hogy akár Rosberg tempója is hozható.

“Nyilván nem lesz könnyű, de bízzunk benne, hogy meglesz a tempónk ahhoz, hogy a pole-ért hajtsunk. Remélhetőleg háromszereplős verseny lesz – persze ma csak az edzés volt. De az autó jónak tűnt, ezen a hétvégén egyértelműen összejöhet valami. Nem azt mondom, hogy holnap mi leszünk a leggyorsabbak, de mindent beleadunk, és talán az első sorból rajtolhatunk.”

“Meglátjuk, mi lesz holnap, de a mai egészen okés nap volt. A második edzésen az autó egész jónak tűnt, könnyedén megvolt a gyors köröm. Három tizedet simán tudunk hozni holnap úgy, hogy csak egy kicsit jobban nyomjuk. De a holnap az holnap.”