A McLaren-Hondánál elég sokat vártak a Szingapúri Nagydíj hétvégéjétől, de a szombati időmérőn nem látszott igazi áttörés. Jenson Button a 13. helyet szerezte meg, miután a Q2 végén búcsúzott, Fernando Alonso eljutott a Q3-ig, de ott a 9. helyet hozta.

A spanyol azt mondja, nincs meg a várt tempó:

“Az eredménynek örülök. A Q3-ba való bejutás volt az első cél, a következő viszont az, hogy versenyképesek legyünk a futamon. Azonban a tempónk ma sem volt az igaz, eléggé küszködtünk, igazából egész hétvégén hiányzott a tempó. Holnap kulcsfontosságú lesz a stratégia, és remélem, hogy egy kicsit kedveznek majd nekünk a dolgok, a rajtnál támadhatok és az első kör végén előrébb leszek! De lehet, hogy csak kármentésről szól majd a futam, meglátjuk.”

A Q2-ben kiesett Button magára vállalta a hibát:

“Egész hétvégén nem voltam túl gyors, nem volt meg a tapadás. Az időmérőn végre rátaláltam, miután módosítottunk a beállításokon, nagyon jónak éreztem az autót. Megjött az önbizalmam, ki tudtam hozni belőle a maximumot. Az utolsó Q2-es nekifutásomon viszont a 14-es kanyar kijáratán érintettem a falat, az ütés eltörte a bal hátsó felnit és defektet kaptam. Az én hibám volt.”

“Pedig simán bejuthattam volna a Q3-ba, a defektig a köröm nagyjából olyan volt, mint Fernandóé. A hosszúetapos tempónk alapján a verseny már nem lesz olyan könnyű, de lesz biztonsági autó, meg minden, szóval bármi lehetséges.”