A Mercedes 2015-ben keservesen küszködött Szingapúrban, a szuperlágy gumikon egészen versenyképtelen volt az autó, a pole-ért és a futamgyőzelemért a Ferrari és a Red Bull küzdött. Az idei hétvégéhez óvatosan álltak a Mercinél, de a pénteki edzések azt mutatták, nincs ok a görcsölésre.

“Jól indult a hétvége. Sokkal jobb, mint tavaly. A második edzés jobbnak tűnt, de lehet még javulni. Szoros a verseny a Red Bull, a Ferrari és köztünk, jóval szorosabb, mint más pályákon, kemény csata vár ránk” – magyarázta a pénteket a legjobb idővel záró Nico Rosberg.

szing_f1_edz_16

Hamilton a második edzésen hidraulikai hiba miatt idő előtt kiszállt, csak a 7. lett, de pozitívan értékelt az első nap végén:

“Volt egy kis hidraulikai hiba, de srácok dolgoznak rajta, nem lesz gond. Nem hiszem, hogy bármivel is rosszabb helyzetben lennénk, mint a többiek. Tavaly egyszerűen nem tudtuk jól beállítani az autót. Idén teljesen más érzés, működnek a gumik, meg minden. Remélem, hogy folytatódik a javulás, és az első soros rajthelyért és a futamgyőzelemért küzdhetünk majd!”

“Sokkal jobb, mint tavaly. Akkor összevissza csúszkáltunk, nem volt tapadás. Ma megvolt a tapadás. A vasárnap mindig nagy kihívás, de holnap egyértelműen az első sorért küzdhetek majd az időmérőn!”