A Mercedes ugyan idén is olyan fölényesen gyors, mint korábban, azonban a csapatnál jó néhányszor besültek már a rajtok, Nico Rosberg és Lewis Hamilton is bukott már helyeket emiatt.

Legutóbb Hamilton járt rosszul, Monzában a pole-ból indulva csak a 6. helyen fordult. Mivel a hiba kijavítása egyelőre nem megy a Mercedesnek, a Szingapúri Nagydíj előtt a csapattársa előtt mindössze 2 ponttal vezető címvédő arra figyelmeztetett, hogy akár a bajnoki cím sorsa is múlhat a szeszélyes kuplungon.

“Ha megnézzük az idényemet, látszik, hogy a bajnoki cím is elúszhat a rajtokon. Sokszor pole-ból indulva veszítettem pozíciókat a startnál” – mondta. “Az ember mindent végigcsinál rendesen a hétvégén, aztán két másodperc vagy mennyi eldönti a futam sorsát.”

Hamilton az idei hét pole-jából hármat tudott győzelemre váltani, Rosberg hat alkalomból négyszer tette meg ezt. A német talán emiatt kevésbé is aggódik:

“Tisztában vagyok vele, hogy ez állandó rizikó és nem lesz könnyebb a helyzet, de mostanában elég jó rajtjaim vannak, igaz, voltak nehezebb esetek is, Hockenheimben és a Hungaroringen is a nem túl jó rajton úszott el a verseny.”