Buemi egyike azoknak, aki (a Red Bull tesztpilótájaként) már vezetett egy új szabályok szerint többé-kevésbé átalakított autót, amire a Pirelli kérte a csapatokat a szélesebb abroncsok tesztelése miatt.

“Nem kérdés, hogy az autók gyorsabbak lesznek” – mondta a Forma-E-ben címvédő Buemi. “Pontosabban sokkal gyorsabbak lesznek, fizikailag is sokkal megterhelőbb lesz vezetni őket.”

“A Forma-1 visszakerül a csúcsra, ismét ezeket az autókat lesz a legnehezebb vezetni. Újoncként egyenesen ijesztő lesz beülni egy ilyen autóba, ami jó.”

“Nem tudom viszont megmondani, hogy milyen lesz a show. Az autók gyorsabbak lesznek a kanyarokban, lassabbak az egyenesben, szóval nehéz megjósolni, hogy több lesz-e az előzés.”

“De az biztos, hogy nagyobb kihívás lesz vezetni, és az F1-nek éppen erről kell szólnia. Azoknak, akik néhány éve az F1-ben vannak, nem lesz gondjuk, de az újoncoknak akár sokk is lehet ez az élmény.”

“Fizikailag kemény lesz, és az elmúlt három-négy szezon nem éppen erről szólt. A csapatoknak gyorsan kell alkalmazkodniuk, szóval ez a rajtrácsot is összekavarhatja.”