A Ferrari 2015-ben szép magára találást produkált, az olasz csapat három futamot is nyert, ez alapján pedig 2016-ra már a bajnoki címért való küzdelmet tűzték ki célul. Ettől jócskán elmaradtak, idén még nem sikerült győzni, és a Red Bull már a konstruktőri bajnokság 2. helyéről is letaszította őket.

Sebastian Vettel a Szingapúri Nagydíj előtt megint magyarázkodni kényszerült az újságírók előtt:

“Tény, hogy nem volt valami ragyogó az idényünk eddig, de az is tény, hogy nem olyan borzalmas, ahogy egyesek látják. Mi vagyunk az elsők, akik önkritikusan elismerik, hogy nem értük el a kitűzött célokat. Tavaly sikerült csökkentenünk a lemaradást, idén viszont megmaradt a hátrány. Néha nagyobb, néha kisebb, de megvan. De hiszem-e, hogy győzni fogunk valamikor? Száz százalékosan.”

Vettel az eddigi nyolc Szingapúri Nagydíjból négyet megnyert, legutóbb tavaly, már a Ferrarival. 2015 alapján sokak szerint a Ferrarinak most lesz a legnagyobb esélye arra, hogy megszerezze idei első diadalát, de Vettel nem így gondolkodik.

“Természetesen magasra célzunk. Tényleg lehet itt esélyünk, és mindig történhet furcsaság is. Lehet, hogy papíron vannak számunkra kedvezőbb pályák, de igazából mindig sok tényezőből áll össze az eredmény.”

“Én nem igazán foglalkozom azzal, hogy milyen a pálya jellege, nem mondom, hogy ez most jó pálya lesz, ez most nem. Szerintem ez rossz megközelítés. Én úgy gondolom, hogy mindig a maximumot kell nyújtani, mindig a legmagasabbra kell célozni. Azért vagyok itt, hogy győzzek, szóval ezen a hétvégén is ezt próbálom majd elérni. Túlságosan optimistának tűnhet ez, de sose lehet tudni!”